Karlovy Vary: Ve městě hořela bývalá sokolovna

Krátce po šestého hodině ráno přijali hasiči oznámení, že ze střechy neobývané budovy v ulici nad karlovarským Vřídlem vychází dým. První jednotka hasičů na místě potvrdila, že hoří v horních patrech bývalé sokolovny a oheň se šíří do střechy. Na místo tak byly okamžitě povolány další posilové jednotky. Místo zásahu bylo v prudkém svahu, povrch vozovky byl navíc v ranních hodinách silně namrzlý.

dezinfekce

Hasiči tak měli problém s ustavením zásahové techniky, na místě nebylo vůbec možné bezpečně ustavit výškovou techniku. Hasební zásah tak byl vedený uvnitř budovy, kde docházelo k narušení konstrukcí stropů a podlah, hasiči tak museli postupovat velmi obezřetně. Oheň zasáhl celou střechu, dostat plameny pod kontrolu se hasičům podařilo po téměř pěti hodinách zásahu. Použít museli hasiči i hasební pěnu, aby vyplnili část podkroví, kam se nebylo možné se kvůli poškozeným stropům dostat.

V těsné blízkosti hořícího domu stojí hotel, aktuálně bez hostů. Hasiči se tak od začátku zásahu zaměřili kromě samotného hašení i na ochranu sousedního objektu, aby nedošlo k rozšíření požáru i na tento hotel. Kouř z požáru vnikl do sousedního hotelu, kde spustil požární signalizaci. Žádné další škody ale nezpůsobil. Kvůli potřebě většího počtu zásahové techniky a hasičů s dýchací technikou vyhlásil velitel zásahu druhý stupeň požárního poplachu.

Po zlikvidování plamenů bylo nutné rozebrat i část střešních konstrukcí. Zásah pokračoval až do odpoledních hodin, velitel zásahu na místo povolal i zástupce stavebního úřadu pro posouzení stavu objektu.

Příčina požáru a výše škody je v šetření.



Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 24.02.2021 20:50




0 +
 

Hlavní zprávy