Karlovy Vary: Včerejší tragickou nehodu nepřežily dvě osoby

K tragické dopravní nehodě došlo v neděli 1. srpna letošního roku krátce po 10. hodině na silnici I/6 poblíž střelnice u Karlových Varů. Třiačtyřicetiletý řidič osobního vozidla značky Citroen, jedoucí ve směru z Karlových Varů na Prahu, zřejmě při projetí pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost mokrému stavu pozemní komunikace a dostal s vozidlem smyk. Vozidlo se následně mělo začít otáčet kolem své osy, vjet do protisměru a narazit bokem do právě projíždějícího automobilu značky Audi.

dezinfekce

Při dopravní nehodě bohužel utrpěla zranění neslučitelná se životem dvaačtyřicetiletá žena a nezletilý chlapec, spolujezdci z osobního automobilu značky Citroen. Vážná zranění utrpěl třiačtyřicetiletý řidič automobilu značky Citroen a také dvaatřicetiletá spolujezdkyně z vozidla značky Audi. Oba byli letecky transportováni do nemocnice v Plzni. Devětadvacetiletý řidič automobilu značky Audi, který se po dopravní nehodě podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, a která vyšla s negativním výsledkem, byl se svým zraněním převezen do nemocnice v Karlových Varech. U řidiče automobilu značky Citroen nebyla dechová zkouška vzhledem k jeho zraněním provedena a byl tak vyžádán odběr krve v nemocnici.

Pozemní komunikace byla po dobu vyšetřování dopravní nehody několik hodin zcela uzavřena. Policisté na místě po celou dobu řídili provoz a vozidla odkláněli na objízdnou trasu.

Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření.

Nehoda z pohledu hasičů:

Dvě osobní vozidla se srazila v neděli dopoledne na silnici I/6 na výjezdu z Karlových Varů směrem na Prahu. Po srážce se jedno z vozidel převrátilo na střechu. V obou autech zůstaly zaklíněné osoby. Na místě zasahovala dvě družstva hasičů ze stanice Karlovy Vary a jednotka hasičů z Ostrova. Na vyproštění zraněných museli hasiči použít hydraulické nástroje. Po vyproštění začali hasiči okamžitě u dvou osob s oživováním až do příjezdu posádek záchranné služby. Na žádost záchranné služby hasiči rovněž hned vedle místa nehody připravili prostor pro přistání vrtulníku.

Při nehodě se zranilo všech pět osob z obou vozidel, dvě osoby zraněním na místě podlehly, dvě osoby byly transportovány do nemocnice letecky, jedna osoba sanitkou. Po ukončení vyšetřování na místě nehody ze strany policie se hasiči postarali o úklid vozovky a likvidaci úniku provozních kapalin. Po celou dobu zásahu byl provoz na silnici v místě nehody zcela zastavený, obnovený byl až v odpoledních hodinách.


Zdroj:  Policie ČR - nprap. Jakub Kopřiva
            HZS Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy