Karlovy Vary: Vánoční vláček do centra města vyrazí

Přestože Vánoční trhy v Karlových Varech byly v souladu s nařízením vlády zrušeny, vánoční vláček do ulic města vyjede, poprvé zítra ve 14 hodin.

dezinfekce

„Po společné debatě s vedením Dopravního podniku Karlovy Vary jsme dospěli k tomu, že vánoční autovláček vypravíme tak, jak bylo původně plánováno. Kdo si bude chtít užít adventní atmosféru vyzdobené a nasvícené lázeňské promenády, může si část cesty zpříjemnit jízdou komfortním a vyhřívaným vláčkem,“ uvádí náměstek primátorky Tomáš Trtek.

„Procházku a projížďku lázeňským centrem mohou obyvatelé i návštěvníci města zakončit výletem na Dianu, kde si mohou užít atraktivní výhled na Karlovy Vary nebo zajít do Motýlího domu. Z Divadelního náměstí je to jen kousek k dolní nástupní stanici lanové dráhy Diana,“ láká místopředseda představenstva pověřený řízením Dopravního podniku Karlovy Vary Lukáš Siřínek.

Vánoční vláček, tedy souprava dvou vagónků tažená lokomotivou s pohonem na stlačený zemní plyn, vyjede poprvé v sobotu 27. listopadu ve 14 hodin ze zastávky Hlavní pošta. Následně bude na trase mezi poštou a Divadelním náměstím, kde je druhá nástupní a výstupní stanice, jezdit vždy v pátek, sobotu a neděli až do 19. prosince.

Jízdné pro osoby starší 15 let je 20 korun. Cestující, kteří aktivně využívají aplikaci Vary Virtual jízdné neplatí.

Jízdní řád je ke stažení na stránkách zde.


Zdroj: Helena Kyselá, tisková mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy