Karlovy Vary: V muzeu bude k vidění unikátní výstava Jarmily Mucha Plockové

Muzeum Karlovy Vary, laureát ceny Gloria Musaealis, zahajuje ve středu 20. června ve své hlavní budově unikátní výstavu "Jarmila Mucha Plocková / Alfons Mucha – Kontinuita & Řemeslo".

dezinfekce

Výstava představí rodovou i řemeslnou kontinuitu od plakátů a návrhů světoznámého umělce po autorskou tvorbu jeho pokračovatelky.

Expozici tvoří originální šperky podle nezrealizovaných návrhů Alfonse Muchy a také vlastní tvorba Jarmily Mucha Plockové (Atelier Mucha JP Praha) - šperky dámské a pánské, skleněné vázy a mísy - včetně výsledků spolupráce se světoznámou společností Moser, porcelánové čajové soupravy a žardiniéry, z oblasti textilu šátky a ložní prádlo, z nábytku židle a paraván a v neposlední řadě plastiky.

„Jsme velice rádi, že se nám podařilo tuto opravdu unikátní výstavu uspořádat právě v létě v době vrcholu návštěvnické sezóny a navíc v době konání mezinárodního filmového festivalu. Výstava potrvá dostatečně dlouho, aby ji stihli v době dovolených navštívit i Karlovaráci. Určitě nebudou litovat,“ říká ředitelka muzea Lenka Zubačová. 

Na vizuální podobě expozice se podílí významnou měrou také Barrandov Studio, hlavní partner výstavy.

Vernisáž za účasti Jarmily Mucha Plockové začíná v 17 hodin.


Zdroj: Lev Havlíček, PR Muzea Karlovy Vary

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy