Karlovy Vary: V lázeňském území začnou regulovat dopravu výsuvné sloupky

Dopravu ve vnitřním lázeňském území Karlových Varů začnou regulovat výsuvné sloupky. Zařízení pro zamezení vjezdu vozidel do chráněné lokality bude ve čtvrtek 13. srpna uvedeno do zkušebního provozu. Pět výsuvných hydraulických sloupků bylo osazeno na komunikacích ve vnitřním lázeňském území města v úseku mezi Divadelním náměstím a Zámeckým vrchem. Další zařízení se nachází v Moravské ulici.

dezinfekce

Pro zásobování a dopravní obsluhu lokality budou vymezeny tři časové úseky v průběhu dne – ráno od půl šesté do půl sedmé a od 8 do 10 hodin, večer pak mezi 18. a 19. hodinou. Ubytovací zařízení v místě budou moci k vyložení a naložení zavazadel hostů využívat dálkový přístup k ovládání sloupků prostřednictvím SMS zpráv přenášených do GSM brány.

Průjezd vozidel IZS zůstane zachován bez omezení díky dálkovým ovladačům na spuštění sloupků, kterými budou vozidla těchto složek vybavena. Ovládat sloupky budou moci řidiči vozidel IZS také zavoláním na telefonní číslo zanesené v GSM bráně.

Hydraulické zábrany jsou nezbytným opatřením, které napravuje stav, kdy motoristé nerespektují zákaz vjezdu do této části lázeňské zóny.


Zdroj: Helena Kyselá, tisková mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 10.08.2020 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy