Karlovy Vary: V knihovně se bude konat Den zdravého mozku a paměti

Odborná konference s názvem „Den zdravého mozku a paměti – vliv moderních technologií“ se bude konat v prostorách Krajské knihovny Karlovy Vary 19. 3. 2020.

dezinfekce

„Chcete-li se dozvědět, jak ovlivňují technologie náš mozek, paměť či zdraví, potřebujete-li zjistit, jak fungují ochranné počítačové programy, které monitorují a hlídají pohyb dětí na PC a internetu, dozvíte se to právě na této konferenci,“ uvedl ředitel knihovny Vratislav Emler.

Hlavním pořadatelem je spolek Biblio Karlovy Vary, který akci připravuje ve spolupráci s krajskou knihovnou. Záštitu nad ní převzal hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.

Konference se zaměřuje na odbornou i laickou veřejnost. Tomu je přizpůsoben i program. Dopolední části se proto mohou zúčastnit pedagogové, výchovní poradci, psychologové, zaměstnanci OSPOD, sociální pracovníci, pěstouni, zaměstnanci z dětských domovů, manažeři, zástupci úřadů či neziskových organizací. Odpolední program bude orientován především na rodiče a další zájemce. V této části se bude hovořit především o závislosti dětí a mládeže na IT technologiích. Přednášející představí mimo jiné ochranné počítačové programy a další postupy, jimiž lze zabránit vzniku takových závislostí. 

„Akce je součástí „Národního týdne trénování paměti.“ Pořádá ji Česká společnost pro trénování mozku a mozkový jogging a navazuje na celosvětovou akci „Týden uvědomění si mozku“ (Brain Awareness Week) a dále akci „Týden mozku“ Akademie věd ČR (16. – 23. 3. 2020),“ dodal Aleš Procházka, certifikovaný trenér paměti, zástupce organizace Zlepši paměť, která se významným způsobem podílí na přípravě této konference.

Návštěvníci se budou moci zúčastnit také zajímavého doprovodného programu. Jedná se například o testování IQ (Mensa), představení přístroje na měření aktivity mozku tzv. biofeedback, kurzy trénování paměti pro studenty. Účastníci si budou moci prohlédnout model mozku a mnoho dalších zajímavostí.

Vstup na konferenci je zdarma, je nutné se přihlásit zde.

Testování IQ je zpoplatněno. 



Zdroj: Bc. Michaela Kožíšková


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy