Karlovy Vary: U festivalového stánku řádil průjem

Na 30 lidí skončilo o víkendu v emergency Krajské karlovarské nemocnice s klinickými příznaky - křeče v břiše, zvracení a průjmy.

dezinfekce

Dle zjištěných informací se jednalo o zaměstnance jednoho stánku s občerstvením u hotelu Thermal, který byl od čtvrtka napojen na užitkovou vodu. 

"Nebyla to otrava. Jednalo se o zaměstnance stánku s občerstvením na Mezinárodnín filmovém festivalu. Z 65 zaměstnanců bylo v Krajské karlovarské nemocnici ošetřeno na infekční ambulanci 30 osob. Osoby měly klinické příznaky - zvracení, křeče v břiše a průjem. První příznaky byly ošetřeny v sobotu zhruba kolem 18 hodin a vůbec se to nedotklo návštěvníků MFF," uvedla tisková mluvčí Krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková.

"Krajská nemocnice přijala k ošetření uvedený počet počet osob. Všechny osoby již byly propuštěny z nemocnice," dodal mluvčí KKN Vladislav Podracký.

"K události došlo pravděpodobně z toho důvodu, že stánek byl od čtvrtka napojen na užitkovou vodu, kdy zaměstnanci vodu používali na mytí rukou.  Všichni návštěvníci měli k dispozici balenou vodu, s užitkovou vodou nepřišli do kontaktu. Včerejšího dne provedly kolegyně Hygieny, výživy u stánku státní zdravotní dozor. Výsledky zatím nejsou k dispozici," uvádí dále Michaela Zajíčková.

"V současné době je prováděno došetřování u nemocných, kdy nikdo ze zaměstnanců nebyl hospitalizován. Všichni byli ošetřeni a propuštěni do domácího ošetřování. Nikdo nezůstal hospitaliován delší dobu. V podstatě se jednalo o doplnění tekutin," dodává Zajíčková.

Zdroj: Michaela Zajíčková, tisková mluvčí Krajské hygienické stanice Karlovarského kraje
            Vladislav Podracký, tiskový mluvčí KKN


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy