Karlovy Vary: Strážníci za pět měsíců zlikvidovali již 130 injekčních jehel

Opilý bezdomovec a injekční jehla. Výrazy, které strážníci na operačním středisku v posledních dnech slýchají velmi často, když přijímají oznámení od občanů. V době, kdy je pozastaven provoz protialkoholní záchytné stanice, nezbývá strážníkům, než v rámci možností minimalizovat bezpečnostní a zdravotní rizika. Injekční jehly strážníci likvidovali letos častěji než loni.

dezinfekce

Prvních pět měsíců znamenalo úklid a likvidaci více než 130 jehel, zatímco za celý loňský rok to bylo 160 ks. Pozitivní je však skutečnost, že tento nešvar se vyhýbá dětských hřištím. Zde strážníci provádějí nárazové kontroly s pomocí detektoru kovu.

Pomoc má různou podobu
Výkon se pomalu dostává do standardních kolejí a počet výjezdů do domácnosti seniorů žádajících pomoc při manipulaci s nepohyblivým partnerem pomalu přibývá. Tato pomoc ze strany městské policie se za poslední dva roky stala již tradicí.

Oznámení o ubrečené dívence, které spadl mobil do koryta řeky Teplé odstartovalo výjezd hlídky. Strážník následně slezl do koryta a mobil z vody vytáhl. Ten kupodivu i po ochlazení ve studené vodě fungoval. Babička si oddychla a vnučka byla šťastná, že má „novodobou modlu“ zpět ve svém držení.

To o pár dní později zavítala na dolní nádraží kachna. Ne že by chtěla využít služeb Českých drah, ale zranění ji zahnalo do tohoto dočasného azylu. Přivolaní strážníci kachnu odchytili a umístili ji do minizoo, kde se jí dostane potřebné péče, aby se mohla vrátit zpět do přírody.


Zdroj: MP Karlovy Vary

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy