Karlovy Vary: Strážníci opět řešili problémové bezdomovce

Kam s nimi? Toť otázka, která trápí nejedno město v České republice a Karlovy Vary nejsou výjimkou. Řeč je o bezdomovcích, problémových bezdomovcích, kteří rezignovali na jakoukoli pomoc okolí a naopak se pro něj stávají přítěží. Nerespektují žádná pravidla, bezzubý systém zneužívají a navíc zaměstnávají strážníky, zdravotníky a policisty, kteří by se mohli věnovat důležitějším úkolům.

dezinfekce

Výjezdy na oznámení veřejnosti, podněty z vlastní kontroly činnosti, převozy na protialkoholní záchytnou stanici, to vše je každodenní součástí služby strážců veřejného pořádku. Například dvojice bezdomovců v poslední době ztrpčuje život lidem na Vítězné ulici. Sedmapadesátiletý belgický „mašér,“ který před několika lety přijel do Karlových Varů, aby tu šířil osvětu, dnes leze všem na nervy. Společnost mu dělá čtyřiatřicetiletý muž z Krásného Údolí. Pod vlivem alkoholu ruší noční klid, obtěžují okolí a znečišťují veřejné prostranství. V pátek večer strážníci opět zasahovali při jejich eskapádách. Případem se bude zabývat karlovarský magistrát, kam strážníci postupují protiprávní jednání obou mužů doplněné několika svědectvími místních rozhořčených občanů.

Dne 13.7.2020 krátce před druhou hodinou ranní operační středisko zaznamenalo na kamerách muže, který na Tržnici vyhazoval odpadky z košů. Následnou kontrolou hlídky bylo zjištěno, že tohoto jednání se dopouští druhý jmenovaný, který od strážníků „vyfasoval“ pokutu na místě nezaplacenou ve výši 4.000 Kč. Tohoto jednání se muž dopouští opakovaně.

Dalším případem je bezdomovec z Kraslic, kterého opakovaně strážníci vykazují z veřejných budov, zdravotnických zařízení či bytových domů, kde často hledá azyl. Pokálený a pomočený znečišťuje okolí a v období mimořádných opatření v souvislosti s Covidem-19 dělal nejen strážníkům velké problémy. Muž byl opakovaně řešen za protiprávní jednání včetně porušení „covidových“ pravidel. Poté, co byl opakovaně vykázán z hromadné veřejné přepravy pro absenci roušky, si na strážníky podal stížnost za šikanu.


Zdroj: MP Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy