Karlovy Vary: Soutěž Věk pro nás není překážkou zná své vítěze

Senioři převzali ceny za svá díla ve výtvarné soutěži "Věk pro nás není překážkou. Ceny v podobě dárkových košů převzalo z rukou hejtmana Karlovarského kraje deset výtvarníků.

dezinfekce

„Nezávidím práci porotě, protože vybrat ta nejhezčí díla rozhodně nebylo jednoduché. Stejně jako v loňském roce jsem i letos velmi mile překvapen tím, jak různorodé práce se nám v soutěži opět sešly. Množství technik, které výtvarníci ovládají, je opravdu obdivuhodné,,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek.

Soutěžní díla hodnotila odborná porota, v níž zasedli osvědčení hodnotitelé a odborníci, a to ředitel Galerie umění Karlovy Vary Jan Samec, vedoucí výtvarného oboru na Základní umělecké škole Antonína Dvořáka Karlovy Vary Ivana Sedláčková a profesionální fotografka Stanislava Petele. Porota se po pečlivém zhodnocení všech přihlášených prací usnesla na devíti oceněných.

Slavnostního vyhlášení vítězů a předávání cen se zúčastnili také zástupci mediálního partnera soutěže - Český rozhlas Karlovy Vary. Specialistka komunikace Eva Jandáková předala vítězi speciální ceny dárkovou tašku.

Všechny soutěžní práce jsou nyní k vidění v rámci doprovodné výstavy, která je umístěna ve foyer budovy A Krajského úřadu Karlovarského kraje, a to do 30. dubna 2022. 

Soutěžilo se celkem ve třech kategoriích.

Výsledky soutěže 

Kategorie – Ruční práce  

Jindřich Rohla – Hra s čísly 

Alena Váňová – Ztracené srdce v Krušnohoří aneb krušnohorské snění 

Dana Balcarová – Domeček pro Fanouška 

Kategorie – Kresba, malba, grafika 

Jaroslav Seibl – Cheb 

Josef Rybáček – Rybník Richmond 

Alena Musilová – Letní den 

Kategorie – fotografie 

Jaroslav Jirásek – Ostrov – kamenný most Borek 

Jiřina Kandová – Zimní království  

Mária Cibová – Sama v dešti 

Cena Českého rozhlasu Karlovy Vary  

Jindřich Turek – Kostel sv. Jana Křtitele ve Valči

Zdroj: FB Karlovarský kraj



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy