Karlovy Vary: Sobotní festivalové tipy

Film Bob Roberts o volební kampani country zpěváka usilujícího o křeslo amerického senátora uvede Křišťálovým glóbem oceněný režisér, scenárista a herec Tim Robbins v 11.30 ve Velkém sále. Dánská herečka Trine Dyrholm přijde představit film Nico, 1988 o posledních letech legendární zpěvačky a Warholovy múzy v 13.00 do Městského divadla.

dezinfekce

Od 16.00 proběhne v Kongresovém sále první Kviff Talk festivalu, a to s hercem a režisérem Timem Robbinsem. Robbins je držitelem Oscara za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli ve filmu Tajemná řeka a oscarové nominace za nejlepší režii filmu Mrtvý muž, ztvárnil také nezapomenutelnou roli v kultovním snímku Vykoupení z věznice Shawshank.

Jako první soutěžní kandidát se na plátně Velkého sálu představí kanadský film režiséra Sébastiena Pilotea Mizející světlušky. Popově-impresionistický film o hledání svého já uvidí diváci od 17.00. O tři hodiny později se do soutěže zapojí Příběh lásky ze slovinsko-italsko-norské koprodukce. Snímku režisérky a scenáristky Sonji Prosenc dominuje osobitá poetika útočící na divákovy smysly.

Kromě KVIFF Talku můžete dnes Tima Robbinse potkat i ve 22.30 v Letním kině, kde uvede film Vykoupení z věznice Shawshank, jež je dlouhodobě v hodnocení filmových databází zařazován mezi nejlepší filmy všech dob.

V Domě České televize, který najdete na Divadelním náměstí, dnes od 13.00 proběhnou besedy k novým českým filmům Ten okamžik, Svědkové Putinovi a Bo Hai. Posledně jmenovaný snímek, který je v programu MFF KV zařazen do sekce Festival krátkých filmů Praha, se zabývá vztahem starší generace Vietnamců s jejich dětmi.

Kromě filmu žijí Vary i hudbou. Od 17.00 do 20.00 se uskuteční originální open-air Top RoofTop festival na střeše galerie Supermarket. Festival přináší nové talenty alternativní, rockové, bluesové, funkové a popové scény ČR a zahraničí. Vstup je volný.

Kompletní seznam doprovodných akcí najdete zde.

Zdroj: Kviff


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 30.06.2018 09:10




0 +
 

Hlavní zprávy