Karlovy Vary: Provoz krematoria skončí, zbydou jen obřady (TV Západ)

Provoz karlovarského krematoria s největší pravděpodobností skončí. Nadále by se v prostorách měly konat pouze obřady. Samotné kremace by měly probíhat jako dosud při dočasném řešení v Hrušovanech u Chomutova.

dezinfekce

„V původní variantě, co se týče kremace, mělo být sedm milionů na opravu kremační pece, která dosloužila a byla potřeba ji opravit. V průběhu Rada města rozhodla o tom, že oprava v sedmi milionech se konat nebude a udělá se rekonstrukce krematoria, resp. obřadní síně. Kremační služby město Karlovy Vary bude využívat externě za Chomutovem,“ uvedl náměstek primátora Michal Riško.

Kremační pec je odstavena od loňského podzimu. Provoz se zruší a za 5 milionů korun dojde k opravám obřadní síně, kolumbária a okolí krematoria.

„Asi nejvíce, co pálí veškeré občany, kteří se jdou rozloučit se svými zesnulými, je vstupní část haly v zadní části obřadní síně, kde protéká stropem voda. To skutečně důstojné není. Pak jsou to svody, střecha a v poslední době technologie, zejména v oblasti chladící technologie, co je tam,“ vyjmenoval Riško.

Krematorium provozuje v pronájmu firma Fořtové a syn. Město ji v loňském roce pronajalo na dobu neurčitou. Po 85 letech nyní kremační služby v krajském městě skončí. 

„Já si myslím, že v Karlových Varech na Růžovém vrchu ta část obyvatel, co tam bydlí, bude spokojená spokojená s rozhodnutím města. U ostatních občanů samozřejmě nevím, ale obecně vím, že v tuto chvíli má zájem o vybudování kremační pece město Sokolov,“ dodal náměstek.

V karlovarském krematoriu se ročně provádělo okolo 4 tisíc žehů. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy