Karlovy Vary: Přístavba krajské knihovny dostala zelenou (TV Západ)

Plánované rozšíření krajské knihovny Karlovarského kraje o prostory pro archivaci získá podporu z Ministerstva kultury. Informovalo o tom vedení kraje na tiskové konferenci. Projekt si vyžádá okolo 100 milionů korun.

dezinfekce

„Karlovarský kraj bude v nejbližších dnech podávat projekt do Integrovaného regionálního operačního programu na rozšíření krajské knihovny. Tento projekt by měl být realizován v budoucích letech. Částka, kterou bychom měli získat, je zhruba 100 milionů korun. Z rozpočtu Karlovarského kraje se bude hradit zhruba 15 milionů korun. Dojde k rozšíření prostor knihovny. Myslím si, že naše knihovna je veřejností velmi navštěvovaná, a že si zaslouží rozšíření prostor, knihovního fondu a dalších prostor pro využívání,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Krajská knihovna získala v roce 2005 současnou budovu na ulici Závodní. Zařízení nabízí kromě standardních služeb i řadu moderních nástrojů pro své čtenáře. Archiv bude navržen tak, aby pojal dokumenty na příštích 20 let. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy