Karlovy Vary: Premiérový Světový pohár v triatlonu vyhráli Australanka Backhousová a Nor Iden

V Karlových Varech se v neděli 3. září uskutečnil Světový pohár v triatlonu a na startu se sešla světová elita v počtu 27 žen a 60 mužů.

dezinfekce

V 10 hodin odstartovala elitní kategorie žen na olympijské distance 1,5 km metrů plavání – 40 km cyklistiky – 10 km běhu. Po plavecké části se v čele usadilo australsko-americké duo Gillian Backhousová a Summer Cooková. Na náročné cyklistické trati se sedmi výjezdy na Zámecký vrch v lázeňském centru své cyklistické kvality potvrdila Gillian Backhousová, která udávala tempo celému peletonu po celých sedm okruhů. Ve skupině pronásledovatelek aktivně pracovala Vendula Frintová. Ta v běžecké části stupňovala svoje úsili a stahovala v každém kole náskok Australanky až na 1:15 minut v cílové rovince. Gillian Backhousová vedení v Karlových Varech uhájila a stala se první vítězkou Světového poháru na půdě největšího českého lázeňského města před Frintovou a Cookovou.

„Děkuji za skvělou atmosféru všem fanouškům v Karlových Varech. Závod zde vždy těžký a vaše podpora mne hnala vpřed před dotírající Američankou Cookovou," řekla po závodě Vendula Frintová.  

Závod elite mužů odstartoval v areálu Rolava v Karlových Varech v 15 hodin. Ve vedení závodu se usadil s přesvědčivým náskokem Slovák Richard Varga. V sedmi cyklistických okruzích vzorně spolupracovala pětičlenná skupina Varga, Schomburg, Furuya, Fabian a Reid, která se jako první objevila ve druhém depu v centru Karlových Varů. Běžecké okruhy v nádherné kulise českých lázní ukázaly, že silní běžci mohou zamíchat konečným pořadím. Mazácky se svým fantastickým běžeckým výkonem do čela závodu propracoval mladičký 21letý Nor Gustav Iden, který si z Karlových Varů odváží zlatou medaili. Druhé místo vybojoval Ital Alessandro Fabian a třetí příčku obsadil Novozélanďan Tayler Reid, který se v závěrečných běžeckých okruzích dokázal odpoutat od slovenského reprezentanta Richarda Vargy.

Všichni čeští reprezentanti - Jan Čelůstka (konečné 18.místo), Přemysl Švarc (30.místo), František Linduška (33.místo) a Jan Volár (39.místo).

Světový pohár v triatlonu
Ženy
1. Gillian Backhouse, Austrálie
2. Vendula Frintová, Česká republika
3. Summer Cook,  USA

Muži
1. Gustav Iden, Norsko
2. Alessandro Fabian, Itálie
3. Tayler Reid, Nový Zéland

Kompletní výsledky na stránkách zde.

Zdroj: Mgr. Martina Poštová, Tiskové středisko ITU Triathlon World Cup 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy