Karlovy Vary: Pravidelný dohled na přechodech

První školní den odstartoval strážníkům desetiměsíční maraton dohledu na přechodech u vybraných základních škol. V průběhu školního roku budou strážníci průběžně vyhodnocovat bezpečnostní situaci a přechody měnit, neboť pro obsazení všech by musely být personální stavy několikanásobné. V průběhu roku se městská policie setkává s podněty rodičů a zástupců škol, které se snaží objektivně vyhodnotit a dohled tomu přizpůsobit.

dezinfekce

Velmi často se strážníci setkávají s dotazem, proč nestojí na přechodu pouze jeden, že by se tak mohla zdvojnásobit kapacita. Bohužel toto není možné, protože by výrazně stouplo bezpečnostní riziko. Jednak dílčím opatřením dohledu je usměrnit děti na obou stranách přechodu a jednak chování některých řidičů je lidově řečeno „za hranou.“ Na některých přechodech, např. na Moskevské ulici, navíc strážníci činností na přechodu částečně regulují i provoz ve směru od Západní ulice.

Doporučení:
Povolení k vjezdu do LÚ již několik měsíců mohou řidiči získat prostřednictvím mobilní aplikace, kterou spustil Dopravní podnik Karlovy Vary, není třeba tedy zajíždět k automatu před sídlo MP. Jednak tím řidiči ušetří čas a dopravní situace v ranních hodinách bude klidnější.


Zdroj: MP Karlovy Vary

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy