Karlovy Vary: Pojišťovně uvedl nepravdivé údaje o dopravní nehodě

Karlovarští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání jednatřicetiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání přečinu pojistného podvodu ve stádiu pokusu.

dezinfekce

Obviněný měl ve druhé polovině prosince roku 2019 na pojišťovnu telefonicky oznámit jménem šestatřicetiletého muže pojistnou událost. Měl nepravdivě uvést, že v lese poblíž Karlových Varů došlo k dopravní nehodě, kterou měl zavinit dvaatřicetiletý muž s vozidlem značky Škoda. Ten měl údajně zapomenout zatáhnout ruční brzdu, automobil značky Škoda se měl rozjet a narazit levou přední částí do levé strany vozidla značky Mercedes-Benz, které měl řídit právě jednatřicetiletý obviněný cizinec.

Při řešení této pojistné události měl ovšem znalec ve svém posudku uvést, že popsaná dopravní nehoda se tak, jak jí její účastníci nahlásili, stát nemohla.

Jednatřicetiletý cizinec měl pojišťovně způsobit likvidací pojistné události škodu přibližně čtyři tisíce korun, ovšem v případě, že by došlo k plnění z dané pojistné smlouvy, tak by pojišťovně způsobil škodu téměř 130 tisíc korun.

Nyní mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy