Karlovy Vary: Park v Rybářích obydlí umělci

Již 5. ročník multižánrového pouličního festivalu Vzbuďme Vary 2019 představí v sobotu 22. 6. v Karlových Varech kvalitní živé umění. Spolek Vzbuďme Vary si tentokrát zvolil park na náměstí 17. listopadu v Rybářích před kostelem Povýšení svatého Kříže a Střední uměleckoprůmyslovou školou Karlovy Vary.

dezinfekce

Akce se koná za finanční podpory Ministerstva kultury ČR, Karlovarského kraje, Statutárního města Karlovy Vary a Jan Becher – Karlovarská Becherovka a.s.. Partnery jsou SUPŠ KV, Římskokatolická farnost Karlovy Vary a iniciativa Food not Bombs Karlovy Vary. Vstupné je dobrovolné, 

Park na náměstí 17. listopadu v Rybářích obydlí umělci a tvůrčí dílny.

„Potenciál prostoru Rybář zajímá Vzbuďme Vary už dlouho a jsme rádi, že konečně přišel čas tu něco uspořádat,“ říká programová ředitelka Tereza Dvořáková.

„s nadšením sledujeme, jak se rozvíjí Sokolovská ulice, vznikají zde nové obchůdky a kavárny. Vnímáme, že právě Rybáře mají v současnosti nakročeno k tomu, stát se živou čtvrtí, která bude lepším místem pro život místních a zároveň atraktivní i pro návštěvníky Varů,“ dodává.  

Na festivalu vystoupí řada vynikajících umělců, kteří rozvíjejí žánr pouličního, živého umění originálním způsobem. Nad hlavami diváků se v 16:00 hodin uskuteční dechberoucí akrobatické představení TeTy v zápletu novocirkusového dua Cirkus TeTy. Kulturní slavnost zakončí v 17:00 hodin Flamenko v parku s hvězdami flamenka, tanečnicí Janou Drdáckou a kytaristou Morenitem de Triana.  V čase mezi představeními budou mít návštěvníci možnost nechat se obsloužit při divadelní kavárenské performanci CirkCafé, která nabídne kulturní delikatesní zážitek v mobilní kavárně BUS COFFEE. 

„Jako každý rok, i letos uvádíme současné divadlo a tanec do karlovarského kontextu. Jsme rádi, že můžeme do Varů pozvat zajímavé umění, ale čerpáme i z místních kreativních zdrojů,” říká Tereza Hadravová z kreativně-produkčního týmu Vzbuďme Vary.

Festival ve 14:00 hodin otevře hravá Módní performance studentů Vlasty Kubincové, Moniky Záborské a Pavlíny Kanické, které vyučují obor Oděvní design na Střední uměleckoprůmyslové škole Karlovy Vary. Performance se studenty připravuje choreografka a taneční pedagožka Markéta Kuttnerová. Rodiče s dětmi se mohou těšit na Divadlo loutek Karlovy Vary a jejich pohádku Duhový princ od 15:00 hodin. Známý karlovarský divadelník Honza Kindl bude vyprávět pohádku o statečné husopasce Lence a její cestě za Duhovým princem.  

Během celého odpoledne (14:00 - 17:00 hodin) budou v parku probíhat tvůrčí slunovratové dílny pro děti a dospělé.  Bylinkové ča(j/r)ování s Katkou Hankovou a Sluneční hodiny z přírodnin s Pavlínou Vargovou.

Bližší informace - zde.

Program:
14:00 Módní performance oděvního designu Střední uměleckoprůmyslová škola Karlovy Vary 
15:00 Divadlo Loutek Karlovy Vary: Duhový princ (pohádka)
16:00 Cirkus TeTy: Tety v zápletu (vzdušná akrobacie)
17:00 Duo Flamenco Yana de Troya Morenito de Triana: Flamenko v parku
14:30 - 17:30 CirkCafé - divadelní kavárenská performance
14:00 - 17:00 Slunovratové dílny pro děti i dospělé : Bylinkové ča(j/r)ování s Katkou Hanekovou, Sluneční hodiny z přírodnin s Pavlínou Vargovou

  

Zdroj:  Tereza Dvořáková




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 19.06.2019 12:00




0 +
 

Hlavní zprávy