Karlovy Vary: Oslavenec debatoval s hejtmanem o situaci v kraji

Že věk je jen číslo nám při své návštěvě krajského úřadu opět dokázal pan Václav Budský. Kromě toho, že letos oslavil již 102. narozeniny, je také jediným v historii, kdo si již dva roky po sobě chodí vyzvednout svůj dárkový koš osobně a diskutuje s hejtmanem Karlovarského kraje aktuální problémy regionu.

dezinfekce

Jubilanti během setkání se zástupci kraje zpravidla vyprávějí a vzpomínají na svůj život. O něm pan Budský hovořil v rámci své loňské návštěvy u příležitosti svých 101. narozenin. Nyní se úlohy pomyslně otočily a v roli zpovídaného se ocitl hejtman, který odpovídal na jeden zvídavý dotaz za druhým. 

Pana Budského jako vystudovaného ekonoma nejvíce zajímala ekonomická témata jako státní rozpočet, průměrné platy nebo daně. A jak napovídaly jeho reakce, situaci bedlivě sleduje doteď. „A jsem rád, pane hejtmane, že jsem v Karlových Varech. Víte, proč? Protože se tu nezvýšily koeficienty daně z nemovitosti.“

Dotazoval se i na plánované obchvaty nebo stav dálnice D6. „Když jsem četl, kolik se toho v kraji plánuje, tak mě hned napadlo, že asi máme dost peněz na to, že se tu může pořád něco nového budovat. Já to kvituju, proto si říkám, že to tu nemůže být tak špatné, jak se všude říká,“ glosoval se smíchem pan Budský.

Všeobecný přehled oslavence byl skutečně výjimečný a obdivuhodný. Panu Budskému proto přejeme, aby ho neopouštěla chuť učit se a dozvídat se nové informace. Jak sám řekl: „Pane hejtmane, já nesmím povolit.“ A my se za rok těšíme na další inspirativní povídaní. 

Zdroj: Krajské listy

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy