Karlovy Vary: Opilý cizinec napadal policisty

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřicetiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání přečinů poškození cizí věci, násilí proti úřední osobě, výtržnictví a projevu sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka.

dezinfekce

V pondělí 3. srpna letošního roku měl totiž V Karlových Varech těsně po poledni v podnapilém stavu hodit skleněnou láhev od alkoholu na čelní sklo projíždějícího osobního automobilu. Poté chtěl cizinec z místa odejít, ale zabránit mu v tom měl čtyřiašedesátiletý muž z vozidla, které lahví poškodil. Po chvíli na místo přijela policejní hlídka.

Cizinec měl následně začít policisty, posádku poškozeného vozidla i procházející vulgárně urážet. Přitom měl opakovaně projevovat sympatie k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka. Také se měl snažit policisty fyzicky napadnout. Ti proto agresivního a nespolupracujícího cizince zadrželi a převezli na obvodní oddělení. Cizinec se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,39 promile. 

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí cizinci trest odnětí svobody až na čtyři roky.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024