Karlovy Vary: Opilý cizinec napadal policisty

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřicetiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání přečinů poškození cizí věci, násilí proti úřední osobě, výtržnictví a projevu sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka.

dezinfekce

V pondělí 3. srpna letošního roku měl totiž V Karlových Varech těsně po poledni v podnapilém stavu hodit skleněnou láhev od alkoholu na čelní sklo projíždějícího osobního automobilu. Poté chtěl cizinec z místa odejít, ale zabránit mu v tom měl čtyřiašedesátiletý muž z vozidla, které lahví poškodil. Po chvíli na místo přijela policejní hlídka.

Cizinec měl následně začít policisty, posádku poškozeného vozidla i procházející vulgárně urážet. Přitom měl opakovaně projevovat sympatie k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka. Také se měl snažit policisty fyzicky napadnout. Ti proto agresivního a nespolupracujícího cizince zadrželi a převezli na obvodní oddělení. Cizinec se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,39 promile. 

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí cizinci trest odnětí svobody až na čtyři roky.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy