Karlovy Vary: Opilý babetista

Násilník, který chtěl složit strážníka pravým hákem k zemi, a opilý babetista. Noc z 21. na 22. července byla pro jednu hlídku karlovarské městské policie pestrá.

dezinfekce

Nejprve si krátce před půl devátou večer strážníci v Bohaticích všimli řidiče Babetty bez helmy, jak se prohání po stezce pro pěší. Jakmile muž spatřil strážníky, snažil se stroj otočit a odjet. Městští policisté jej dostihli a vyzvali, aby sesedl, což učinil. Hlídce ovšem předložil pouze občanský průkaz s tím, že ostatní doklady zapomněl doma. Vzhledem k tomu, že z něj byl cítit alkohol, vyzvali jej strážníci k dechové zkoušce. Ta byla pozitivní s výsledkem 2,15 promile. O několik minut později ukázal displej detekčního přístroje dokonce hodnotu 2,44 promile. Opilého babetistu si následně převzali státní policisté.

Před druhou hodinou v noci vyjela táž hlídka do ulice Na Jezu, kde žena oznámila, že se k ní dobývá neznámý člověk. Oznamovatelka na hlídku čekala před domem s tím, že oním agresivním mužem je její bývalý přítel. Rozbil vchodové dveře a pohyboval se uvnitř budovy.

Po pár minutách muž vyšel. Obličej měl od krve a pohyboval se stylem, který napovídal, že je pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky. Muž se na opakovanou výzvu zastavil, a když chtěli strážníci zjistit, proč má obličej od krve, neřekl nic.

Situace se začala komplikovat v okamžiku, kdy začal muž vrávorat. Nejprve přepadl dozadu na prvního strážníka, následně i na druhého. Poté, co mu strážníci kvůli riziku popálení sebrali cigaretu, začal muž křičet a pravým hákem se snažil napadnout jednoho ze členů hlídky. Úder strážník vykryl a vzápětí použil donucovacích prostředků. Na scénu opět nastoupili státní policisté, kterým byl spoutaný násilník předán.


Zdroj: MP Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 27.07.2020 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy