Karlovy Vary: Nákladní vozidlo bylo přetíženo o 13 tun

Ve čtvrtek 13. ledna letošního roku prováděli policisté z Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje v odpoledních hodinách na dálnici D6 dopravní kontroly u nákladních vozidel, které byly zaměřeny na kontrolu hmotnostních limitů.

dezinfekce

Krátce před 16. hodinou policisté předepsaným způsobem zastavili nákladní vozidlo značky Mercedes-Benz jedoucí ve směru od Karlových Varů na Sokolov.

Při silniční kontrole předložil dvaašedesátiletý řidič nákladního automobilu předepsané doklady pro řízení a provoz vozidla. Zároveň se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem.

Poté policisté provedli nízkorychlostní vážení nákladního vozidla, při kterém bylo zjištěno, že je vozidlo naložené zeminou přetíženo o 13 tun.

Z tohoto důvodu byla dvaašedesátiletému řidiči zakázána další jízda do doby, než bude náklad přeložen. Zároveň mu byl uložen příkaz na místě, tedy pokuta. Provozovatel vozidla byl předán příslušnému správnímu orgánu k projednání.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy