Karlovy Vary: Na záchytku zamířil již po jedenácté

Zaměstnávají, ale neplatí. Ne, není řeč o nepoctivých zaměstnavatelích, ale o bezdomovcích holdujících alkoholu, obtěžujících své okolí a zaměstnávající, jak strážníky, tak i zdravotnický personál. Své závazky vůči společnosti však málokterý z nich zaplatí.

dezinfekce

Ve středu odpoledne strážníci zasahovali na Tržnici v centru města, kde se známá firma dopouštěla nepřístojností a vyvolávala konflikty s kolemjdoucími včetně vulgárních urážek. Posléze začal muž předstírat bolesti, načež byl za asistence MP převezen do nemocnice, kde se potvrdilo, že se jedná o simulování. Strážníci muže poté přepravili do protialkoholní záchytné stanice, kam mimochodem zavítal v jejich doprovodu již po jedenácté. Pětatřicetiletý bezdomovec z Chodova se bude zpovídat z přestupků znevážení úřední osoby, neuposlechnutí výzvy úřední osoby a narušení občanského soužití.   

Trochu jíný případ strážníci řešili v devět hodin večer, kdy odváželi na záchytku jedenačtyřicetiletého muže. Na strážníky se obrátila jeho matka, neboť syn po návratu z opakované léčby závislosti na alkoholu nedokázal příliš dlouho abstinovat, což způsobilo jeho zvýšenou agresivitu. Chování a více jak tři promile byly jízdenkou do Sokolova.

Další osobou s alkoholem převyšujícím 3 promile byla devětatřicetiletá žena, kterou strážníci přepravovali na záchytku následující den na žádost kolegů z Policie ČR.

Od začátku roku se jednalo již 128 osobu na trase K. Vary – Sokolov. Počet podobných případů, které se nakonec obešly bez převozu na záchytku, je však mnohem vyšší.

Místa, odkud byly realizovány převozy - viz mapka.



Zdroj: Městská policie Karlovy Vary

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy