Karlovy Vary: Na logistické škole se konal Projektový týden odborných předmětů a GMW 2023

Na Střední škole logistické v Dalovicích se konal projektový týden odborných předmětů. Žáci školy v součinnosti s partnerskými firmami prezentovali výstupy své práce, kterými se zabývali v rámci výuky. Jednalo se tak například o maturitní práce či fiktivní firmy. Během tohoto speciálního týden se uskutečnilo více než 40 akcí pro jednotlivé třídy.

dezinfekce

Projektový týden odborných předmětů přinesl jedinečnou situaci, kdy zkušenější žáci představovali svým mladším spolužákům zkušenosti se  zpracováním maturitní práce, účastí na odborných soutěžích a projektech. Žákům se během týdne představily firmy spolupracující se školou, připravily si pro ně zajímavé přednášky a workshopy. Absolventi přiblížili žákům náročnost přechodu od studia do pracovního poměru a přínos vzdělání ve škole pro budoucí práci a uplatnění. Společně se zástupci firem si žáci vyzkoušeli sestavení životopisu a byli seznámeni také s informacemi, jak se připravit na pracovní pohovor.     

Během Projektového týdne se rozvíjela i finanční gramotnost, jelikož souběžnou akcí byl Global money week 2023, jehož národním koordinátorem je Ministerstvo financí ČR. Letošní téma se zaměřilo na „Kompetence pro finanční zdraví“. Během přednášky o osobních financé si žáci osvojili základní poznatky o bankovních účtech, platebních kartách i důležitou kyberbezpečnost. Velmi zajímavé byly i další přednášky, jako například Kryptoměny, Investování, Zadlužování a exekuce, Finanční gramotnost.          

Zlatou tečkou celého programu bylo předání Certifikátu o absolvování programu Investiční specialista a Osvědčení Komunikace z webináře žákům 4. ročníku.

Zdroj: Krajské listy

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy