Karlovy Vary: Muž pod vlivem drog se plazil v kostele s tím, že zhřešil a jen satan mu pomůže

Službu motorizovaná hlídka MP Karlovy Vary zahájila tento den netradičně, a to v pravoslavném kostele, kde se dle oznámení nacházela osoba, která se pomocí plazící techniky snažila dostat do zadních prostor. Na výzvy strážníků muž pohybující se jako had nereagoval a neustále vykřikoval, že chce najít spásu své duše, že zhřešil a satan mu v jeho cestě za očistou pomůže. Po těchto výlevech následoval hysterický řev.

dezinfekce

Strážníci situaci dostali pod kontrolu až po užití donucovacích prostředků, tedy hmatů, chvatů a pout. Hlídka se s mužem snažila komunikovat, ten se však nacházel ve svém světě, neustále opakoval, že chce umřít.

Službu konající strážníci mají dostatek zkušeností a bylo jim jasné, že mají co do činění s osobu psychicky narušenou, navíc pravděpodobně drogově závislou. Z tohoto důvodu si na místo vyžádali zdravotníky a rovněž PČR za účelem zjištění totožnosti. Mezitím se osmatřicetiletý muž z Pardubic uklidnil a nechal se hlídkou doprovodit do sanitního vozu, kde mu byl proveden test na přítomnost omamných a psychotropních látek s pozitivním výsledkem. Prostřednictvím RZS bylo zjištěno, že muž trpí od narození bipolární poruchou a léčí se na psychiatrii v Pardubicích. Po vyšetření bylo rozhodnuto o převozu dotyčného na psychiatrické oddělení v Ostrově.


Zdroj: MP Karlovy Vary

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 09.11.2021 14:20




0 +
 

Hlavní zprávy