Karlovy Vary: Muž odcizil kabely z železniční trati

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – město sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci osmatřicetiletému muži z Karlových Varů.

dezinfekce

Podezřelý muž měl v měsíci září letošního roku v Karlových Varech v několika případech poškodit a následně odcizit různé druhy kabelů u železničních tratí. 

Ve druhé polovině září letošního roku měl u železniční trati poškodit 300 metrů kabelů, které následně odcizil. O několik dní později měl na jiném místě poškodit kabeláž, odkud odcizil dalších téměř 400 metrů kabelů. Od pátku 29. září do neděle 1. října měl podezřelý muž opět vyrazit na další místa u železničních tratí. Na jednom místě přeřízl tři kusy kabelu o celkové délce 60 metrů, poté přešel o několik metrů dále, kde přeřízl další dva kabely, které následně odcizil. Poslední krádeže se dopustil na dalším místě. Opět poškodil a následně odcizil 150 metrů kabelů vedoucích u železniční tratě na Karlovarsku. Téměř jeden kilometr kabelů si měl muž schovat v blízkém lese, kde si je poté zkrátil do připravené tašky. 

Svým jednáním způsobil celkovou škodu na poškozených a odcizených kabelech přibližně 75 tisíc korun. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen. 

nprap. Jan Bílek

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy