Karlovy Vary: Moser pomáhá zdravotníkům a chrání zaměstnance

Společnost MOSER, a.s. pomáhá zdravotníkům, kteří jsou v boji s koronavirem v první linii. Zástupci sklárny dodali Karlovarské krajské nemocnici 1200 respirátorů třídy FFP2, 800 roušek třídy FFP1 a 100 litrů dezinfekčního roztoku.

dezinfekce

Jde o první krok podpory, ve které bude MOSER v dalších dnech pokračovat. Na cestě je již dalších 4000 respirátorů a 50 litrů dezinfekce. Svou pomoc firma nabídla také zástupcům vedení města a kraje. Zároveň společnost s ohledem na zdraví a bezpečnost svých zaměstnanců uzavřela do konce dubna svůj karlovarský provoz. 

„Chceme pomoci zdravotníkům v Karlovarské krajské nemocnici, kteří jsou v této těžké době v boji proti koronaviru v první linii. Proto pomáháme se zajištěním zdravotnického materiálu, který dnes tolik chybí. Budeme v tom pokračovat, dokud bude třeba. Současně musíme bohužel dočasně uzavřít sklárnu. Vede nás k tomu pokles obchodní poptávky, ale také to, že při ruční výrobě křišťálu v tuto chvíli není možné ochránit zdraví sklářů. Zdraví a bezpečnost našich zaměstnanců jsou pro nás prioritou,“ uvedla Kateřina Zapletalová, spolumajitelka sklárny MOSER.

O společnosti Moser
Společnost MOSER, a.s. je česká firma se sídlem v Karlových Varech vytvářející díla z bezolovnatého křišťálu. Firma navazuje na tradici manufaktury Moser, kterou v roce 1857 založil v Karlových Varech rytec a obchodník Ludwig Moser. V České republice je Moser vnímán jako nejluxusnější česká značka. 



Zdroj: Milan Deutsch

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy