Karlovy Vary: Město před nadcházející lázeňskou sezónou ozdobí nová písková socha

Město ve dnech 5. – 7. května 2017 slavnostně zahájí novou lázeňskou sezónu.

dezinfekce

Při té příležitosti začne již o nadcházejícím víkendu přímo před zraky obyvatel a návštěvníků města vznikat první atrakce, jako předzvěst blížících se třídenních slavností. V těsné blízkosti Mlýnské kolonády bude sochař Tomáš Bosambo vytvářet pískovou sochu „Vary v pohybu“. Dílo bude inspirováno mottem města pro rok 2017, kdy budou Karlovy Vary mimo jiné poprvé v historii dějištěm závodu Světového poháru v triatlonu.

Na téma „Vary v pohybu“ vytvoří Tomáš Bosambo rotovaný trojboký jehlan s třemi sochami, jejichž předlohou jsou skulptury z vrchní části Mlýnské kolonády. (Jde o dvanáct pískovcových soch představujících jednotlivé měsíce roku. Umístěny jsou na pilířcích atiky nad tympanony nárožních pavilónů kolonády.) Námětem pro pískové dílo se staly sochy představující měsíce roku, ve kterých proběhnou stěžejní akce úzce spojené s mottem „Vary v pohybu“, tedy „Květen“ (Zahájení lázeňské sezóny 2017 a Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary), „Červen“ (Karlovarský karneval) a „Září“ (2. ročník Festivalu světla a 2017 Karlovy Vary City Triathlon ITU World Cup).

Pískový monument „Vary v pohybu“ bude mít základnu o rozměrech cca 2,4 x 2,4 metru a bude vysoký zhruba 3,5 metru. Autor použije přibližně 18 tun písku.

Tomáš Bosambo v loňském roce vytvořil v Karlových Varech tři písková díla – sochu Karla IV. v nadživotní velikosti, která se stala vyhledávanou atrakcí města, stejně jako korunovační klenoty nebo kopie Zámecké věže.

Zdroj: Helena Kyselá, tisková mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy