Karlovy Vary: Město pořídilo tři nové defibrilátory

Karlovy Vary posilují bezpečnost svých občanů i návštěvníků. Na frekventovaná místa ve městě pořídily tři nové defibrilátory. Jeden je instalován ve volnočasovém areálu Rolava, druhý v Lidovém domě, kde se pořádají koncerty a společenské akce.

dezinfekce

Třetí, umístěný na nástupišti centrální stanice městské hromadné dopravy Tržnice, ve středu představili médiím zástupci města, Dopravního podniku Karlovy Vary a Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje.

Defibrilátor je umístěn v inteligentní schránce, která jej udržuje nabitý, v provozní teplotě, chrání jej před vandaly a informuje dispečink o použití defibrilátoru nebo jeho servisování. Defibrilátor dokáže s pomocí operátora záchranné služby na telefonu obsluhovat i naprostý laik. Záchranář Radek Hes uvedl, že jen letos posloužily stacionární automatické elektronické defibrilátory v Karlových Varech ve dvou případech k obnovení činnosti srdce ještě před příjezdem sanitky. Součástí projektu je také "instruktážní autobus," který již tři měsíce jezdí po Karlových Varech na standardních linkách, a srozumitelnou formou pomocí piktogramů znázorňuje, jak je dobré postupovat, pokud jsme svědky náhlé zástavy srdce. 


Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy