Karlovy Vary: Součástí City Triathlonu bude i Geis Baby Duathlon

City Triathlon Karlovy Vary je akcí nejen pro profesionální triatlonisty, kteří se 3. září zúčastní ITU Světového poháru, ale také pro děti. V loňském roce se slavnostního vyhlášení zúčastnil Jonathan Brownlee, stříbrný medailista z OH Rio. Letos děti podpoří naši patroni Vendula Frintová a Jan Čelůstka.

dezinfekce

Již deset let je součástí triatlonového víkendu City Triathlon Karlovy Vary také dvojboj pro děti od 3 do 15 let, letos Geis Baby Duathlon. 

"Naši první vítězové se před několika týdny stali mistry České republiky v triatlonu, mluvím o Lukáši Hamatovi a Elišce Kučerové, kterým triatlon učaroval a kteří trénují v oddíle Triatlet Karlovy Vary. Na startovní čáře v 5 kategoriích každý rok stojí více než dvě stovky dětí. Některé prostě jen rády jezdí na kole, jiné rády běhají a další mají bojovného ducha. Když tyhle vlastnosti dobře promícháte v triatlonovém kotli, může z toho být třeba budoucí český reprezentant," uvádí Vladimír Malý, ředitel City Triathlon Karlovy Vary.

Vladimír Malý stál na startu vloni poprvé se svým synem a také ve štafetě rodič - dítě. Jak se jeho pohled na Baby Duathlon změnil?

"Je to něco úplně jiného. Prostě závod nevzdáte! Pro své dítě poběžíte bos, maminky třeba v sukni a lidově řečeno "do roztrhání těla". Štafeta rodič - dítě je závěrečnou disciplínou pro smíšené dvojice a platí, že dospělého si můžete na místě i vypůjčit."

Geis Baby Duathlon se uskuteční v sobotu 2. září na koupališti Rolava v Karlových Varech. Registrace je již otevřena online (zde), na místě pak od 8 do 9:30 hodin. Povinnou součástí výbavy pro Geis Baby Duathlon je cyklistická přilba a vhodná obuv. Součástí programu bude také autogramiáda českých reprezentantů Venduly Frintové a Jana Čelůstky, patronů závodu. 

Více informací o City Triathlonu Karlovy Vary naleznete zde.

Z důvodu konání akce budou ve městě i dopravní omezení - o těchto jsme vás informovali již zde.


Zdroj: Mgr. Martina Poštová, Tiskové středisko ITU Triathlon World Cup a City Triathlon Karlovy Vary 2017

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy