Karlovy Vary: Majáles nabídne znělá jména a ojedinělý program

Mandrage, Dan Bárta, Prago Union, světoznámí buskeři.

dezinfekce

Do Karlových Varů letos poprvé směřuje nový formát letních hudebních koncertů – Majáles Karlovy Vary. První z nich odstartují ve čtvrtek 13. července a potrvají do páteční půlnoci. Na další se mohou návštěvníci těšit na konci srpna. Dějištěm velkých koncertů se stane areál Letního kina, hudební produkce si ale užijí i diváci v centru města, kde se na pěší zóně bude vůbec poprvé odehrávat Busking fest, neboli festival pouličního umění.

Letní koncerty představí ty nejlepší české interprety z různých hudebních žánrů, například popovou kapelu Mandrage, hip-hopery z kapely Prago Union, ska-reggae V3SKA, ale i místní vynikající hudební uskupení. Jedním z vrcholů bude též vystoupení Dana Bárty & Illustratosphere.

„Hrát v Karlových Varech je vždy speciální, minimálně z toho důvodu, že je to moje rodiště. A v Letním kině jsem navíc před dávnými časy prožil tu úžasnost, že jsem zde zhlédl promítání filmu Trees Lounge se Stevem Buscemim, který mi změnil život,“ uvedl zpěvák Dan Bárta.

Kromě majálesových koncertů, odehrávajících se v Letním kině, doplní červencové termíny celodenní festival pouličního umění – tzv. Busking Fest. Busking označuje uměleckou produkci jakéhokoli typu prováděnou na veřejných místech a odměňovanou drobnými dary od kolemjdoucích diváků, tzv. „do klobouku“. Může se jednat o hudební vystoupení, divadelní či artistické představení, malování, zkrátka cokoliv, co oživuje veřejný prostor.

„Naší motivací je povznést kulturní význam kontaktu světoznámých buskerů s lidmi přímo na ulici. Tato doprovodná akce je zdarma a jednotlivé buskingové zóny budou pro návštěvníky volně přístupné v ulicích města. Každý z diváků se může sám rozhodnout, zda ho konkrétní umělec zaujal, či zda přejde k jinému. Naším cílem je, aby kvalitní buskeři na dva dny zaplavili centrální zónu ve městě a dopomohli k probourání předsudků vůči kultuře a umění ve městě,“ uvádí za organizační agenturu Pilsen Live Jaroslav Bláha.

Pilsen Live je významnou plzeňskou produkční agenturou, která zde mimo jiné provozuje v původních industriálních prostorách Kulturní centrum Papírna. Organizace je pravidelným spolupořadatelem Divadelního léta pod plzeňským nebem, plzeňského Busking Festivalu nebo například Skupovy Plzně. Dále se již několik let podílí na přípravách nejvýznamnějšího vídeňského hudebního festivalu Waves Vienna, Stree Festivalu v Mnichově a na akcích tanečníka Yemiho a uskupení JAD Dance Company.

Město Karlovy Vary konání majálesu výrazně podpořilo. Cílem je rozproudit kulturní dění v prázdninových měsících a oživit areál Letního kina, jehož jedinečnou atmosféru dobře znají a oceňují návštěvníci Mezinárodního filmového festivalu. Koncerty a Busking Festival nabídnou nový rozměr letní zábavy jak pro obyvatele Karlových Varů, tak pro návštěvníky města.

„Primárním cílem spolupráce města s agenturou Pilsen Live bylo oživení Letního kina, což se sérií koncertů zvučných jmen bezpochyby podaří. Nadstavbou této spolupráce je přehlídka buskerů, která nabídne zábavu a inspiraci všem, kdo budou trávit prázdniny v našem městě,“ uvádí náměstek primátora města Karlovy Vary Jiří Klsák.

Vstupenky na jednotlivé koncerty Karlovarského majálesu jsou k zakoupení na stránkách Infocentra Karlovy Vary či na stránkách zde a na Facebooku Majáles Karlovy Vary. Prvních 300 vstupenek je navíc poskytnuto za zvýhodněnou cenu.

Program jednotlivých dnů:

13. 7. 2017
10:00 – 21:00 Busking Festival na vyhrazených městských zónách a na louce u areálu Letního kina (akce zdarma)
16:00 opening areálu Letního kina (na akce v areálu letního kina se vztahuje vstupné)
17:00 první předkapela (bude upřesněno)
19:00 druhá předkapela (bude upřesněno)
21:00 Mandrage

14. 7. 2017
10:00 – 21:00 Busking Festival na vyhrazených městských zónách a na louce u areálu Letního kina (akce zdarma)
16:00 opening areálu Letního kina (na akce v areálu letního kina se vztahuje vstupné)
17:00 první předkapela (budeu přesněno)
19:00 druhá předkapela (bude upřesněno)
21:00 Dan Bárta & Illustratosphere

26. 8. 2017
16:00 opening areálu Letního kina (na akce v areálu letního kina se vztahuje vstupné)
17:00 první předkapela (bude upřesněno)
19:00 druhá předkapela (bude upřesněno)
21:00 Prago Union


Zdroj: Zdroj: Helena Kyselá, tisková mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy