Karlovy Vary: Letní kino zůstane uzavřené i během festivalu (TV Západ)

Karlovarské letní kino pravděpodobně zůstane pro letošní sezónu uzavřené. A to ani během Mezinárodního filmového festivalu. V posledních letech zde probíhaly projekce filmů za účasti zvučných jmen.

dezinfekce

V loňském roce pak i několik kulturních akcí. Případné sezónní zprovoznění areálu letního kina města vyčíslilo na 600 až 800 tisíc korun. Další statisíce by si vyžádala podle vedení i oprava trámy podepřeného pódia. Celkové opravy areálu se počítají v řádech milionů.

„Letní kino zůstane zavřené i v rámci filmového festivalu, protože prostředky, které jsou důležité pro to, abychom byli schopni uvést Letní kino do stavu, aby se dalo vůbec používat, tak je řádově někde kolem 600 tisíc korun. To nám přišlo jako zbytečně vynaložené finanční prostředky. Tzn., pokud by se projekce mezinárodního festivalu měla konat, tak nabídneme areál Rolava,“ uvedla primátorka Andrea Pfeffer Ferklová.

Na Rolavě by tak kromě stanového městečka měly najít místo i filmové projekce a vedení plánuje zorganizovat zde také Večer města. Chystá se jednání s pořadateli filmového festivalu.

„Vzhledem k tomu, že jednání s festivalem máme naplánované na první týden v březnu, předpokládám, že se s vedením festivalu domluvíme, jak jsou schopni využít tuto možnost, kterou jim nabízíme a společně se dohodneme,“ věří primátorka.

Letos také dobíhá desetiletá rámcová smlouva o spolupráci.

„Rádi bychom s festivalem pouze upřesnili a ujednotili nějaké podmínky, protože nám končí desetiletá smlouva a od příštího roku by měly platit nové podmínky. Rádi bychom vyjednali maximálně vstřícné podmínky i pro podnikatele a občany z Karlových Varů,“ naznačila primátorka Ferklová.

O tom, jak dopadnou jednání mezi městem a společností Film Servis Festival Karlovy Vary a.s. budeme informovat v našem vysílání.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy