Karlovy Vary: Letní festival Majáles přiveze muziku i busking (TV Západ)

Ačkoliv se majálesy odehrávají na jaře, v Karlových Varech bude v létě. Agentura z Plzně nabídne ve čtvrtek 13. července koncerty dvou předkapel v letním kině a Mandrage.

dezinfekce

Den poté, v pátek 14. července bude hlavním tahákem Dan Bárta a Illustratoshere. Po oba dny chystají pořadatelé také přehlídku pouličního umění ve městě tzv. busking. 

V sobotu 26. srpna pak kromě dvou dosud neupřesněných kapel zahraje i Prago Union. Město podpoří tyto akce finančně. Letní kino ale má problém se statikou v orchestřišti a bude potřeba situaci do zahájení sezóny vyřešit.

„Do letního kina město Karlovy Vary vynaložilo letos na kulturní pořady 300 tisíc korun s tím, že já jsem samozřejmě potřeboval, jako správce majetku, upozornit i na to, že v letním kině je v havarijním stavu opěrka, která podpírá orchestřiště. V tuto chvíli statický posudek nepříznivě hovoří v tom smyslu, že je potřeba zajistit to místo proti pádu osob. Ještě, než bude otevřeno letní kino k provozu návštěvníkům, tak se samozřejmě budeme snažit tento statický posudek ještě jednou vyhodnotit po degradaci po zimě s tím, že  budeme zajišťovat ještě dřevěné vzpěry, které tuto opěrnou zeď podpírají, protože přes zimu se uvolnily, tak, aby skutečně svoji funkci plnily a nemuseli jsme omezovat provoz,“ vysvětlil náměstek primátora Michal Riško.

Prvních 300 vstupenek na jednotlivé dny jsou k mání od 150 Kč, dvoudenní vstup je pak za 250 Kč. Podrobnosti najdete na adrese karlovyvarymajales.cz.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy