Karlovy Vary: Konference Internetem bezpečně se koná již ve čtvrtek

Chcete se dozvědět, jaké jsou aktuální kybernetické hrozby? Víte, jak ochránit v online prostředí nejen sebe, ale především své děti? Jsou Vaše děti závislé na IT technologiích a sociálních sítích? Nevíte si s tím rady? Víte, jak má vypadat zabezpečená počítačová sít ve Vaší organizaci?

dezinfekce

Konference Internetem Bezpečně 2018 se bude konat ve čtvrtek, 25. 10. 2018 v karlovarském hotelu Thermal. Program je určen pro odbornou i laickou veřejnost. Kapacita pro odbornou veřejnost dopoledne je naplněna, není možné již se hlásit.

Je ještě možné se hlásit na tyto programy: 
Program pro vedení škol, měst a obcí + IT pracovníci těchto organizací (od 9.30 – 14.10)

Bude se řešit především otázka zabezpečení počítačových sítí těchto organizací, budou představeny aktuální kybernetické hrozby, řešena bude problematika wifi připojení a jeho ochrana a další související problémy v online prostředí, které trápí vedení škol, měst či obcí.

Program pro policisty (9.15-14.30)
Policistům budou představeny aktuální kybernetické hrozby, budou rozebrány kybernetické útoky z hlediska trestního práva. Bude představena příručka pro policisty, která je naučí, jak vyšetřovat kybernetickou trestnou činnost.

Program pro veřejnost - rodiče, senioři, pěstouni, starší mládež (16-20)
Rodičům a dalším přítomným bude představena Linka Bezpečí, jak funguje, jaké jsou nejčastější problémy dětí v online prostředí. Řeč bude též o tzv. Rodičovské lince. Účast přislíbil uznávaný psychiatr MUDr. Jiří Podlipný, který bude hovořit o závislosti dětí na IT technologiích, rodičům poradí, jak situaci řešit, kdy už je to vážné či jak tomuto problému předcházet. Budou představeny ochranné počítačové programy pro děti, které si mohou rodiče pořídit a mají tak pohyb svých dětí na internetu "pod kontrolou." Zástupci z banky budou informovat o tom, jak bezpečně používat internetové bankovnictví či jak se proti riziku v online prostředí pojistit. A mnoho dalšího. 

Pozvání přijali opravdoví odborníci na kybernetickou bezpečnost, kteří přítomným poradí, jak ochránit v kybernetickém prostředí nejen sebe, ale především svoje děti.

Na akci Vás zve karlovarský spolek you connected, konference se koná pod záštitou hejtmanky Karlovarského kraje Jany Mračkové Vildumetzové.

Účast na konferenci je zdarma, je ale nutné se přihlásit  - viz zde.


Zdroj: Bc. Michaela Kožíšková

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy