Karlovy Vary: Knihovna zve na přednášku o první dámě zločinu

Krajská knihovna Karlovy Vary připravila pro své návštěvníky přednášku PhDr. Věry Kubové, která otevře dveře do světa Agathy Christie, nejúspěšnější a nejznámější autorky detektivek.

dezinfekce

„Dne 18. ledna v 17:00 hodin navštívíme spolu s Věrou Kubovou nejúspěšnější spisovatelku detektivek,“ říká s nadsázkou ředitel knihovny Vratislav Emler.

Všichni příznivci klasických detektivek a samotné Agathy Christie se tak mají na co těšit. Agatha Christie byla za svou literární činnost dokonce dekorovaná královnou Alžbětou Řádem Britského impéria a její knihy vyšly ve dvou miliardách svazků po celém světě. 

„Do každé knihy promítá Christie své osobní zážitky i osudy lidí kolem sebe, a pokud trochu nahlédneme do jejího vlastního soukromí, mnohé nás překvapí,“ uvádí v anotaci své přednášky Věra Kubová. 

V krajské knihovně mohou tedy zájemci nahlédnout do života a díla autorky, která ve svém díle dopřává čtenářům pocit, že zlo je vždy potrestáno a její soucit s obětmi je vždy nasnadě. A i to je nepochybně příčina jejích úspěchů. Ať už se její příběhy odehrávaly v exotickém prostředí nebo v anglickém venkově či Londýně, byl vždy jejich nedílnou součástí autorčin báječný smysl pro humor. Proto číst její detektivku je stejně příjemné, jak ponořit se do teplé vany a trochu si snít.

„Snad se nám podaří tento příjemný zážitek zprostředkovat i našim návštěvníkům,“ dokončil pozvánku na přednášce o Agathe Christie ředitel knihovny.

Zdroj: Bc. Michaela Němcová, Krajská knihovna Karlovy Vary

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy