Karlovy Vary: Kino Drahomíra patří pohádkám

První ročník Karlovarského filmového festivalu pohádek dnes začal v kině Drahomíra. Pokus o založení nové tradice podpořila i primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová. Ta dopoledne přímo v kině pozdravila první návštěvníky festivalu a popřála pořadatelům hodně spokojených diváků.

dezinfekce

„Pamatuji si, že jsem milovala večerníčky a nejvíc asi Maxipsa Fíka. Nynější pohádky jsou úplně jiné a možná, že je pro děti zajímavé shlédnout večerníčky, na které jsme se dívali my, když jsme byli děti. Jisté ale je, že pohádky vždy dobře skončí a to je asi to nejdůležitější,“ říká primátorka Karlových Varů, která aktivitu pořadatelů uvítala.

V rámci třídenní akce se v kině Drahomíra vystřídají děti z karlovarských mateřských a základních škol a festival je v odpoledních hodinách otevřen i veřejnosti. Program je složen z nejrůznějších večerníčkových příběhů a každý den se diváci mohou těšit na jednu filmovou pohádku.

„Máme v Karlových Varech Mezinárodní filmový festival a to nás inspirovalo k tomu, abychom něco podobného udělali pro děti. Pohádky jsou nenahraditelnou součástí života dětí a proto festival pohádek,“ vysvětluje ředitel festivalu Marian Štycha.  

Ústředním tématem letošního prvního ročníku je postava Večerníčka, který na televizních obrazovkách provází děti desítky let. „Večerníčka znají jak dospělí tak i děti. U dětí vyvolává pocit radosti a u mnohých dospělých příjemné vzpomínky na dětství. A právě o tuto pozitivní energii nám jde. Věříme, že si festival najde své pravidelné místo v kulturním kalendáři Karlových Varů,“ dodal ředitel. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy