Karlovy Vary: Jakou podobu bude mít keramka?

Karlovarský kraj nechal k řešení stavu budovy Střední uměleckoprůmyslové školy keramické a sklářské v Karlových Varech zpracovat tři architektonické studie od renomovaných architektonických kanceláří. Nyní z nich vybírá tu nejvhodnější, podle které by se měl vyřešit havarijní stav objektu „keramky,“ v němž se nachází již od roku 2017. Studie chce také představit veřejnosti.

dezinfekce

„Rádi bychom pozvali všechny, kteří osud budovy „keramky“ sledují, aby se přišli seznámit s možnostmi řešení budoucnosti školy a diskutovali o jednotlivých návrzích 7. září 2020 od 15 hodin do sálu Krajské knihovny v Karlových Varech Dvorech. Za účasti zástupců Karlovarského kraje se zde uskuteční veřejná prezentace studií přímo jejich autory,“ upřesnil krajský radní Josef Janů s tím, že původní termín prezentace, kterou kraj plánoval už v březnu 2020, musel být zrušen kvůli nástupu koronavirové pandemie.

Autory studií jsou níže uvedené architektonické kanceláře:
- Pelčák a partner architekti, s.r.o., Dominikánské nám. 2, Brno
- Petr Hájek ARCHITEKTI, s.r.o., Grafická 20, Praha 5
- Škarda architekti, Náměstí Hrdinů 8, Praha 4

Jednotlivá řešení od zpracovatelů studií si zájemci mohou prohlédnout už od 3. srpna 2020 a dále v září, kdy budou k vidění v Krajské knihovně Karlovy Vary všechny tři fyzické modely školy a výstavní panely s náhledy studií. Kompletní studie v elektronické podobě jsou k dispozici na webových stránkách Karlovarského kraje.


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 03.08.2020 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy