Karlovy Vary: Jak se vypořádat s dopady pandemických opatření

Karlovy Vary, stejně jako ostatní města, stojí před nelehkým úkolem, jak se vypořádat s dopady pandemických opatření. Není to jednoduchá situace, vedení města je v nezáviděníhodné pozici.

dezinfekce

"Z pozice opozičních Pirátů jsme v prvních týdnech chápali vážnost situace a předkládali primátorce a vedení města návrhy, nápady a zřízení pracovní skupiny. Reakce byly vlažné až nulové. V okamžiku, kdy jsme nabídli svoje síly, abychom všichni táhli za jeden provaz, jsme zjistili, že žádný provaz vlastně není," uvedl Jindřich Čermák.

Základní požadavek zastupitelů Pirátů je přitom až směšně jednoduchý – mít k dispozici informace.

„Je neuvěřitelné, jak se musíme přetahovat o každé číslo. Jedna z hlavních vlajkových lodí navrhované pomoci, vouchery na ubytování, nebyla zastupitelům vůbec prezentována. Nebýt dotazu od kolegů z KOA, prezentace Infocentra by se nám nedonesla. Přesto byl celý projekt prezentován několik dní předem," podivuje se předseda zastupitelského klubu Jindřich Čermák.

„Obdobně to bylo i s předpokládaným propadem rozpočtu. Číslo zaznělo od primátorky jen tak mezi řečí, před samotným jednáním k dispozici nebylo," doplňuje.

„Jako zastupitelé vlastně netušíme, co vedení chystá. Reakce jsou chaotické, jako by vždy byla roztočena ruleta a čekáme, jestli padne červená nebo černá. I když jsme primátorce navrhovali zřízení pracovní skupiny, či zapojení výborů a komisí, z našeho pohledu to vypadá, že se šest týdnů nic nedělo," komentuje práci vedení města Barbora Hradečná.

„Chápeme, že je situace složitá pro nás všechny, ale zároveň to nemůže být jen one woman show. Důležitá je spolupráce na krajské i celostátní úrovni. Očekávala bych minimálně ke kraji manažerský přístup od paní primátorky, i vzhledem k jejímu předchozímu působení," uzavírá Hradečná.

Piráti zaslali vedení města celou řadu návrhů opatření.

„Bohužel k nim nemáme vůbec žádnou reakci. Za celé období jsme viděli jen aktivitu jedním směrem, podporu odborné veřejnosti. Když tuto cestu zhatil jak právní odbor magistrátu, tak posudek za 120 tisíc korun, začalo se diskutovat o dalších variantách. Tím jsme ztratili čas," konstatuje Pavel Sušanin.

„Naopak překotná rychlost, do které jsou tlačeni nejen opoziční, ale část koaličních zastupitelů, mající ještě méně informací než my, je ukázkou nepříliš efektivního managementu. Ten možná může fungovat, pokud jste samovládce hotelu, ale ve složitém organismu města vyvolává zákonitě otázky," doplňuje Sušanin.

Zdroj: Jindřich Čermák



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy