Karlovy Vary: Hledání fotovzpomínek na vodu v lázeňské zóně

Kulturní iniciativa Vzbuďme Vary hledá vodou prodchnuté fotografické momentky ze všedního života lázeňské zóny. Fotky z vašich soukromých archivů se mohou stát součástí minivýstavy ve veřejném prostoru v září 2017 u příležitosti 3. ročníku multižánrového festivalu Vzbuďme Vary.

dezinfekce

Výzva na zasílání fotek trvá až do 20. srpna 2017. Stačí, když elektronickou fotku nebo sken fotky (ideálně v co nejlepší kvalitě) zašlete na mail: tereza@offcity.cz. Pokud má fotografie nějaký příběh, připište ho. Organizátoři rovněž prosí o informaci o roku, kdy byla fotografie pořízena (je-li vám znám). 

„Vodní živel je v lázeňské zóně všudypřítomný,“ říká Tereza Dvořáková z kulturní iniciativy Vzbuďme Vary.

„Proto jsme za téma výstavy zvolili právě jí. Chceme, aby  se do ní zapojil kdokoliv, koho náš nápad zaujme,“ dodává Tereza Dvořáková.

Rodinné archivy skrývají svědectví o dávných i současných setkáních s vodním živlem v lázeňské zóně Karlových Varů a právě tyto fotografie iniciativu zajímají.

„Je to experiment, tvůrčí projekt, který může napomoci vyskládat mozaiku toho, jak Karlovaráci vzpomínají na lázeňské centrum města. Tématem fotek, může být úplně cokoliv, důležitá je hlavně voda: Například průtrže mračen, život na kolonádách, koupání v Thermalu, sjíždění Teplé, konzumace pramenů či babiččino první rande u Vřídla, ale klidně i veřejné záchodky. Zkrátka tekutiny v jakýchkoli podobách a skupenstvích," přibližuje výzvu s úsměvem Tereza Hadravová.

Výstava pamětnických fotek není jediným uměleckým počinem festivalu Vzbuďme Vary, který proběhne 22. - 24.9. v prostorách Zámecké věže a okolí. Kulturní iniciativa Vzbuďme Vary oslovila několik umělců, kteří tvořivě vstoupí do prostoru Zámecké věže a ozvláštní ho svým uměleckým pohledem.


Zdroj: Mgr. Tereza Dvořáková, Kulturní iniciativa Vzbuďme Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy