Karlovy Vary: Galerie umění získá nový kotel za milion korun (TV Západ)

Galerie umění v Karlových Varech je sice krajské zařízení, ale sídlí v budově patřící městu. Rozsáhlé výstavní prostory i zázemí jsou dosud vytápěny dvěma kotly, kterým končí životnost. Jejich stav označil znalec za havarijní. Město proto hodlá vysou

dezinfekce

Galerie umění v Karlových Varech je sice krajské zařízení, ale sídlí v budově patřící městu. Rozsáhlé výstavní prostory i zázemí jsou dosud vytápěny dvěma kotly, kterým končí životnost. Jejich stav označil znalec za havarijní. Město proto hodlá vysoutěžit nový kotel v ceně skoro milion korun.

„V Galerii umění, tam odešly kotle na vytápění celé té budovy, je to otázka vypsání veřejné zakázky na obnovu topných těles, kotle. Předpokládaná cena je 880 tisíc bez DPH. Měl by to být vysokotlaký kotel o výkonu 140 až 160 kW, tak, aby ta budova byla schopna vytápět,“ vysvětlil náměstek primátora Čestmír Bruštík.

Nejpozději do dvou měsíců bude vypsáno výběrové řízení. Do svého majetku, kde sídlí i jiné krajské organizace, město investuje stále.

„Podívejte se na majetek města, investice najdete všude. Ať je to střecha na Galerii, na lidové škole umění. A peníze, pokud by byly, tak jsou pořád kam cpát,“ lakonicky dodal Bruštík.

Galerie umění Karlovy Vary je příspěvkovou organizací Karlovarského kraje. Vznikla 1. ledna 1953 jako součást nově založené sítě oblastních galerií a od počátku se orientuje na české a slovenské moderní umění.


Komentáře

Váš komentář videa...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 18.01.2017 02:19
Video



0 +
 

Hlavní zprávy