Karlovy Vary: Festival světla vás letos vezme zpátky do budoucnosti

Jedinečný zážitek slibuje tradiční, již 5. ročník festivalu světla v Karlových Varech. Letos Vary°Září v pátek a v sobotu 11. a 12. září. Po oba večery uvidí návštěvníci překrásnou architekturu města v jiné optice, prostřednictvím nejmodernějších technologií.

dezinfekce

Do světelného hávu se zahalí fasády Alžbětiných lázní, kostela sv. Máří Magdalény, Městské spořitelny, Karlovarského městského divadla nebo Grandhotelu Pupp. Světelné atrakce budou k vidění také na Mlýnské kolonádě a Dvořákových sadech. Vrcholem pak bude lasermapping na budově hotelu Thermal.

Celým programem se bude prolínat motiv „zpátky do budoucnosti“ a také příroda. Na osmi stanovištích na tradičních promenádních místech podél břehu Teplé budou návštěvníci objevovat vesmírnou krajinu, svítící stromy nebo návštěvníky z mořských hlubin. V projekci na hotel Thermal dojde také na souboj dvou ikonických filmových vozů – Velorexu z „Vrchní, prchni!“ a Deloreanu z „Návratu do budoucnosti.“

Světelné instalace budou po oba dny k vidění od 21 hodin do půlnoci. Připraven je také doprovodný program. Vstup je volný.

Organizátor doporučuje nošení obličejových roušek a zachování sociálního odstupu 1,5 – 2 metry. Na všech místech s interakcemi bude k dispozici dezinfekce.

Program - viz zde.


Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 02.09.2020 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy