Karlovy Vary: Dopravní soutěž mladých cyklistů

Krajské kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů družstev a jednotlivců pro školní rok 2018/2019 vyhlásilo Ministerstvo dopravy – BESIP, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Policejní prezidium Policie České republiky.

dezinfekce

Organizátory soutěže byla Základní škola a střední škola Karlovy Vary, p. o., Asociace Záchranný kruh Karlovy Vary, Koordinační pracoviště BESIP pro Karlovarský kraj, Krajské ředitelství PČR Karlovarského kraje a Městská Policie Karlovy Vary.

Každoročně se žáci prvního stupně základních škol účastní celorepublikové dopravní soutěže Mladý cyklista. Na oblastní a krajské kolo základních škol v Karlovarském kraji navazuje již tradičně krajská soutěž žáků praktických a speciálních škol.

Letos, jako každým rokem, proběhla soutěž v areálu vzdělávacího centra Světa záchranářů.

Ceny byly připraveny za finanční podpory Karlovarského kraje prostřednictvím pořádající školy. Soutěže se účastnili žáci ze ZŠ MŠ Toužim, ZŠ a SŠ K. Vary, ZŠ Bochov, ZŠ Ostrov a ZŠ M. Lázně, kteří své školy reprezentovali.

Soutěžící byli rozděleni do pěti kategorií, z nichž dvě byly zvláštní kategorie - vozíčkářů a neslyšících. Na prvním místě v kategorii 1A zvítězili žáci ze ZŠ a MŠ Toužim, v kategorii 2A byli první žáci z M. Lázní, kategorii B vybojovali žáci ze Svahové ulice v K.  Varech. Na druhém místě se umístili v kategorii 1A žáci ZŠ M. Lázně, vítězství kategorie 2A patřilo soutěžícím z Ostrova a kategorii B obsadili žáci z M. Lázní. Na třetím místě byli vyhodnoceni jako první v kategorii 1A žáci z Ostrova a v kategorii 2A žáci z Bochova.

Za jízdu podle pravidel silničního provozu byli vyhodnoceni jednotlivci, kteří dosáhli nejnižšího počtu trestných bodů: Milan Popraský ZŠ Toužim, Eliška Němcová ze ZŠ M. Lázně,  Martin Erva ze ZŠ K. Vary Svahová. Za nulový počet trestných bodů si odnesl zvláštní cenu Martin Erva. Ceny si také za svůj výkon odnesli František Kučaba, Dušan Klempár a Miroslav Fliťár. Vše dopadlo na  výbornou a dokonce i počasí všem přálo.

por. PhDr. Papežová Zdenaa

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy