Karlovy Vary: Dopravní podnik se přihlásil do soutěže Náš evropský projekt

Dopravní portál Dopravního podniku Karlovy Vary se uchází o hlasy veřejnosti v soutěži „Náš evropský projekt.“ Soutěž vyhlásilo Zastoupení Evropské komise v České republice. Určena je obcím a městům a jejich projektům financovaným z evropských fondů.

dezinfekce

Hlasování probíhá na Facebooku zde a vítězné obce mohou získat finanční příspěvek na uspořádání slavnosti v hodnotě přes 150 tisíc korun a all-inclusive cestu do Bruselu.

„Dopravní podnik Karlovy Vary je velmi aktivní na poli zavádění nejrůznějších smart řešení a technologií. Dopravní portál je jedním z nich a je příkladem smysluplného využití evropských dotací. Uživatelé, ať už jsou to obyvatelé města nebo návštěvníci, mají díky němu k dispozici kompletní informace z dopravy v Karlových Varech, od interaktivních jízdních řádů až po uzavírky na komunikacích,“ konstatuje náměstek primátorky města Karlovy Vary Tomáš Trtek.

Projekt dopravniportal.dpkv.cz na webu a také v mobilních aplikacích spustil Dopravní podnik Karlovy Vary na začátku letošního roku. Vedle možnosti sledovat aktuální polohu autobusů nebo vyhledávat spojení v interaktivních jízdních řádech, nabízí také on-line informace o zpoždění linek, hustotě dopravy, uzavírkách nebo dopravních nehodách ve městě. Nechybí ani grafické znázornění lokalit, do kterých je možný vjezd pouze na základě povolení, přehled parkovacích míst spravovaných dopravním podnikem, včetně provozní doby, tarifů a aktuální obsazenosti.

„Náklady na dopravní portál činily 6 052 654 Kč bez DPH, přičemž dotace pokryla 85 % vynaložených prostředků. Dopravní podnik Karlovy Vary tedy uhradil 907 898 korun. Náš portál není jen praktickým pomocníkem pro uživatele z řad cestujících nebo motoristů, ale je také přínosným pracovním nástrojem pro dispečery. Vybrané informace můžeme zpřístupnit složkám IZS, krizovým štábům a podobně,“ upřesňuje Lukáš Siřínek pověřený řízením Dopravního podniku Karlovy Vary.

Podpořte projekt - hlasování veřejnosti v soutěži „Náš evropský projekt“ probíhá od 18.05. do 07.06.2020.


Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy