Karlovy Vary: Do města přijel Protidrogový vlak

Jedná se o preventivní projekt, který je založen na smyslovém prožitku a interaktivitě v rámci primární protidrogové prevence. Do Karlových Varů přicestovala multimediální vlaková souprava, která je unikátním nástrojem, jež má efektivně zapůsobit na návštěvníky, na jejich pohled na legální a nelegální drogy, závislosti a inspirovat je k pozitivním životním volbám.

dezinfekce

Vlakovou soupravu REVOLUTION TRAIN tvoří šest vagónů, které jsou upraveny do podoby multimediálních sálů. V nich se v různých rovinách a podobách odehrává příběh spojený s drogovou závislostí. Návštěvníci postupně procházejí protidrogovým vlakem a za pomoci interaktivních technologií se stávají účastníky příběhu.

Prostory jednotlivých částí  soupravy jsou stylizované tak, že návštěvníci se rázem ocitají v drogovém doupěti, ve vězení, na místě automobilové havárie, již zavinil řidič pod vlivem drog a také v prostorách léčebny pro drogově závislé. Ve vlaku je přítomen také lektor, který účastníky provází příběhem.

V Karlových Varech na horním nádraží se REVOLUTION TRAIN zastaví ve dnech 30. 9. – 1. 10. Dopolední program je vyhrazen pro školy, v čase od 15:30 do 18:00 hod. se pak mohou přijít podívat zájemci z řad široké veřejnosti. Účast na akci je doporučena dětem ve věku od deseti let. Návštěvníci ve věku 10 – 12 let mohou do protidrogového vlaku nastoupit pouze za doprovodu dospělé osoby.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy