Karlovy Vary: Do města by mohlo jezdit Pendolino

Rychlovlak Pendolino by mohl od začátku září letošního roku zajíždět až do Karlových Varů. Z Chebu, kde v současnosti Pendolino končí, by v 21:40 pokračovalo přes Sokolov do krajského města. Myšlenku plně podpořil vicepremiér Karel Havlíček při jednání s exhejtmankou, nyní náměstkyní hejtmana Karlovarského kraje Janou Mračkovou VIldumetzovou.

dezinfekce

„Myslíme si, že by to bylo velmi dobré z hlediska podpory cestovního ruchu, lidé by mohli cestovat komforně napříč republikou, což by pro ně mohlo být zajímavé především v této době, kdy kvůli hrozbě nákazy koronavirem tolik necestují do zahraničí. Do našeho kraje v současnosti jezdí dvě soupravy Pendolino, jedna končí ve Františkových Lázních, jedna ve večerních hodinách v Chebu. Z Chebu by pak od září Pendolino v 21.40  vyjelo přes Sokolov do Karlových Varů a ráno zase zpět,“ upřesnila exhejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

Kraj jedná o možnosti prodloužení trasy Pendolina na území regionu už několik let.

„My se už od roku 2017 snažíme jednat s ministerstvem dopravy a Českými drahami o prodloužení trasy Pendolina z Chebu do Karlových Varů přes Sokolov a jsem moc rád, že se jednání povedlo dotáhnout do konce. Nyní zpracováváme smlouvy, až budou tyto náležitosti hotové, Pendolino by mělo v září začít jezdit až do krajského města. Nebude to vyžadovat žádnou úpravu trati, jen drobnou technickou změnu na soupravě. Pak už lidé budou moci pohodlně cestovat Pendolinem a v moderním rychlovlaku v případě potřeby pracovat i odpočívat,“ doplnil náměstek hejtmana Martin Hurajčík.

Zahájení provozu Pendolina až do Karlových Varů potvrdí Karlovarský kraj podle hejtmana Petra Kubise na společné tiskové konferenci se zástupci ministerstva dopravy, Českých drah a města Karlovy Vary, kdy se také oznámí jízdní řád a další detaily.  



Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje

Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024