Karlovy Vary: Dětská hřiště zůstávají přístupná. Dnes začne jejich desinfekce

Pět desítek dětských hřišť a fit parků v Karlových Varech projde důkladnou desinfekcí. Správa lázeňských parků s očistou všech herních a cvičebních prvků a dalšího mobiliáře hřišť začne v pondělí 8. března.

dezinfekce

„Bezpečnost a zdraví dětí a dalších návštěvníků hřišť je pro nás velmi důležitá. Proto bude veškeré zařízení čištěno horkou párou a desinfekčním přípravkem, který ničí viry a bakterie,“ uvádí primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová.

„Přestože vláda uzavření dětských hřišť doporučila, rozhodli jsme se nechat je veřejnosti přístupná, aby rodiče měli kam s dětmi zajít. Věříme, že si všichni občané uvědomují vážnost současné situace a budou dodržovat veškerá platná nařízení, zejména nošení roušek či respirátorů. Pokud by se tak ale nedělo, nezbyde nám nic jiného, než v zájmu ochrany nás všech dětská hřiště uzavřít, jako se již stalo v okolních městech,“ dodává Andrea Pfeffer Ferklová.

Celkem 37 dětských hřišť a 13 parků s cvičebními prvky v Karlových Varech tedy zatím zůstává otevřených. Návštěvníky na povinnost chránit si dýchací cesty respirátorem či rouškou a dodržování rozestupů upozorňují informační tabule. 

Dočasně uzavřená jsou pouze dětská hřiště ve volnočasovém areálu Rolava. I zde ale provozovatel, společnost KV City Centrum, v pondělí provede důkladnou desinfekci zařízení a v odpoledních hodinách hřiště otevře.


Zdroj: Helena Kyselá, tisková mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy