Karlovy Vary: Chyby bankomatu využily další osoby

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání dalších dvou osob, které si podvodně chtěly přijít na finanční prostředky, z důvodu chyby bankomatu.

dezinfekce

O předchozích případech jsme vás informovali zde a zde.

Tentokrát kriminalisté obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu podvod spáchaného formou spolupachatelství 24letého muže a 33letou ženu ze Sokolovska.

Když se oba obvinění dozvěděli o chybě bankomatu v Karlových Varech, který vydává bankovky v hodnotě 2 000 Kč místo bankovek v hodnotě 1 000 Kč, vydali se k bankomatu s úmyslem neoprávněně se obohatit.

Nejprve měli pomocí platební karty vybrat z bankomatu 35 000 Kč, bankomat jim tedy vydal 70 000 Kč, ale zaúčtoval pouze výběr, který oni zadali. O chvíli později se pokusili znovu o výběr a tentokrát navýšili částku a pokusili se vybrat 60 000 Kč s úmyslem dostat z bankomatu 120 000 Kč. To jim však nevyšlo, protože bankomat peníze nevydal z důvodu překročení týdenního limitu. Pokusili se tedy o několik dalších výběrů nižších částek, které jim nakonec vyšli.

S úmyslem dalšího neoprávněného obohacení se, vytáhli další platební kartu od jiného účtu a pokusili se o další výběry. Tentokrát chtěli z bankomatu vybrat částku 120 000 Kč, a tak zadali výběr ve výši 60 000 Kč. Ten byl také neúspěšný z důvodu překročení limitu na kartě. Tak se pokusili alespoň o několik dalších výběrů v menších částkách, které jim opět vyšli. Vybrané peníze poté měli použít pro vlastní potřebu.

Celkem se tak pokusili svým jednáním způsobit škodu ve výši přes 150 000 Kč, ale úspěšnými výběry způsobili škodu ve výši přes 80 000 Kč.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Kateřina Krejčí


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 27.04.2019 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy