Karlovy Vary: Celníci zajistili více než 12 kg neznačeného tabáku do vodních dýmek

Karlovarští celníci zajistili při kontrole baru v centru Karlových Varů více než 12 kg neznačeného tabáku do vodních dýmek a přes 50 lahví nezdaněného alkoholu.

dezinfekce

Příslušníci oddělení dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Karlovarský kraj se v pátek 26. ledna zaměřili na kontrolu značení skladovaných a k prodeji nabízených tabákových výrobků a lihovin v různých provozovnách. Kontrolní akci provedli v součinnosti s Městskou policií Karlovy Vary a Policií ČR.  

V jednom baru v centru Karlových Varů ve večerních hodinách zajistili více než 12 kg neznačeného tabáku ke kouření do vodní dýmky, v celkové hodnotě téměř 80 tisíc korun. Únik na spotřební dani, jež by vznikl jeho uvedením do prodeje, byl vyčíslen na více než 35 tisíc korun. 

Ve stejné provozovně zajistili celníci také 52 lahví alkoholu. Kontrolovaná osoba v průběhu kontroly nepředložila k části lihovin doklady prokazující zdanění v souladu se zákonem o spotřebních daních. 

V rámci své kontrolní činnosti příslušníci celní správy kontrolují správné značení tabákových výrobků platnými tabákovými nálepkami, stejně jako správné značení lihovin, ale také to, zda mají prodejci k těmto vybraným výrobkům doklady prokazující jejich zdanění. Tato povinnost se nevztahuje pouze na prodejny, ale také na další provozovny – např. restaurace, bary, čajovny, nebo tzv. „šíša bary“, kde se používá tabák ke kouření do vodních dýmek. 

Zajištěné zboží skončilo ve skladu celní správy a porušení subjektu budou celníci dále řešit ve správním a daňovém řízení. 

Zdroj: Celní správa


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy