Karlovy Vary: Blokové čištění města se vrací k běžnému režimu

Po přechodném období, kdy se blokové čištění města provádělo v upraveném režimu, se od 1. června vrací údržba komunikací, parkovacích ploch a dalších prostranství v Karlových Varech do tradiční formy.

dezinfekce

Postupně tedy budou čištěna a omývána i parkovací místa, zálivy a další části komunikací. S rozsáhlejším úklidem souvisí také nutnost přeparkovat vozidla z lokalit, kde bude blokové čištění probíhat.

„Snažili jsme v průběhu dubna a května reflektovat platná opatření k zamezení šíření koronaviru, tedy zejména omezení pohybu osob, proto jsme v průběhu volili formu úklidu vždy podle aktuální situace v každé jednotlivé lokalitě. Více jsme se tedy zaměřili na ruční metení, ruční sběr a odstraňování nečistot. Jak se život ve městě vrací do běžných kolejí, také úklid komunikací a veřejných prostranství začne od června v obvyklém režimu. Pro důkladnou očistu komunikací a parkovacích zálivů je nezbytné z čištěných ploch přeparkovat vozidla. Prosíme proto motoristy, aby respektovali přechodné dopravní značení a umožnili nám bezproblémový průběh údržby města," uvádí náměstek primátorky Petr Bursík.

Přechodné dopravní značení bude na provádění úklidu a tedy i riziko odtahu vozidel upozorňovat vždy s týdenním předstihem. Harmonogram je zveřejněný zde.

Vozidla, bránící provádění blokových čištění, budou odtažena na parkoviště odtahové služby Dopravního podniku Karlovy Vary a.s. na Západní ulici čp. 63. V případě jejich nevyzvednutí v den odtahu budou tato vozidla následující den převezena zpět do původní lokality. Ceny za provádění odtahů vozidel jsou stanoveny nařízením č. 13/2019, které je zveřejněno v sekci Vyhlášky a nařízení.


Zdroj: Helena Kyselá, tisková mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy