Karlovy Vary: Bílý Kříž nabídl městu lůžka pro seniory

Domov péče o válečné veterány Bílý Kříž v Karlových Varech nabídl městu možnost využít 10 míst z vlastní kapacity…

dezinfekce

Domov péče o válečné veterány Bílý Kříž v Karlových Varech nabídl městu možnost využít 10 míst z vlastní kapacity pro žadatele o umístění do domova pro seniory z Karlových Varů.

O nabídce jedná náměstek primátora pro sociální oblast Michal Riško.

Město má dlouhodobě nedostatečnou kapacitu Domova pro seniory ve Staré Roli, ten má momentálně 21 lůžek, ale zájem je několikanásobně větší. Město proto připravilo jeho rekonstrukci a dostavbu, po které bude mít kapacitu trojnásobnou, 61 lůžek. Stavba sice začne letos, ale dokončena bude až na podzim příštího roku.

„Jednáme s krajem o zaregistrování naší nové kapacity do krajského systému sociálních služeb. Domov péče o válečné veterány Bílý kříž přichází s nabídkou už existující kapacity, kterou bychom mohli žadatelům nabízet ještě dříve. Tuto nabídku určitě vítáme a budeme o ní urychleně jednat,“ říká Riško.

Kapacity Bílého kříže by mohly být karlovarským seniorům k dispozici během několika týdnů či měsíců.

Domov péče o válečné veterány Bílý kříž je zařízení Ministerstva obrany ČR. Byl vystavěn v roce 1895 a předán do užívání vídeňské společnosti Bílého kříže, předchůdci dnešního Červeného kříže. Československá republika převedla objekt v roce 1929 do vlastnictví vojenské správy. Po roce 1989 sloužil jako komerční lázeňský dům, v roce 2005 byl po přestavbě otevřen jako druhý domov péče o válečné veterány v České republice.

Zdroj: Jan Kopál, tiskový mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary
#KarlovyVary #senioři #veteráni #BílýKříž #domov #lůžka #kapacita #žadatelé #péče


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
31.03.2017 09:58



0 +
 

Hlavní zprávy