Karlovy Vary: Autovláček dostal do výbavy audio průvodce

Jízda vyhlídkovým autovláčkem centrem Karlových Varů je opět o něco zábavnější. Vláček je totiž nově vybaven audio průvodcem, který cestujícím odvypráví poutavé příběhy o zajímavých místech ležících na trase historickým srdcem města. Dopravní podnik Karlovy Vary (DPKV) tak rozšiřuje nabídku svých služeb nejen pro turisty.

dezinfekce

Vyhlídková jízda je určena těm, kteří chtějí město poznat i z jiné perspektivy než pěší a uvítají, že je za novými pohledy doveze pohodlný autovláček. Komfort a dobrý výhled z něj zajišťují prosklené stěny vagonů, které mohou být v parných letních dnech staženy. Naopak v chladném počasí je souprava plně vyhřívaná. Zážitek z jízdy nyní umocní i poutavé příběhy.

„Ve spolupráci s Infocentrem města Karlovy Vary a aplikací SmartGuide travel guide & map vznikl audio průvodce pro vyhlídkovou trasu autovláčku vedoucí lázeňskou zónou. Tento audio průvodce je dostupný zdarma, a to na platformách Android a IOS,“ vysvětluje Tomáš Trtek, první náměstek primátorky města Karlovy Vary.  

„Audio průvodce ve vláčku funguje tak, že pomocí GPS bodů zjistí, kde se souprava nachází, a podle toho vypráví poutavé příběhy k těm nejzajímavějším objektům, které cestující právě míjí,“ doplňuje Lukáš Siřínek, místopředseda představenstva DPKV.

SmartGuide travel guide & map je aplikace, která funguje na mobilních telefonech se systémem Android nebo IOS a zahrnuje v sobě destinace po celém světě. Uživatel, který si ji nainstaluje, má svého osobního průvodce v kapse. Když někam přijede, může si tak vybrat z předem naplánovaných tras, nebo pokud nechce plánovat, či jen tak volně chodí po městě, automaticky se mu v aplikaci spouští příběhy o zajímavých místech, ke kterým se blíží. Celého průvodce lze také stáhnout plně do off-line režimu včetně map i audia a ušetřit tak mobilní data.


Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy